COLLEGIUM MUSICUM

o.l.v. Claudio Ribeiro

klik op de aankondiging of foto voor de website

Voor reisinformatie op zondag 28 oktober klik HIER

Kamerensemble Collegium Musicum brengt bijzonder concert in de Bonifatiuskerk

Het internationale Kamerensemble van Collegium Musicum is op zondagmiddag 28 oktober te gast in de Bonifatiuskerk. Spelend op historische instrumenten brengen zij de ‘Hoogbarok in Duitsland’ met werken van J.F. Fasch, J.C. Bach, Melchior Hoffmann, G.Ph. Telemann en C.P.E. Bach ten gehore. Het concert vindt plaats in de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’ aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk.

Collegium Musicum uit Den Haag gooit hoge ogen met optredens in Nederland, België en Oostenrijk. Eind 2007 verscheen de eerste cd/dvd, L’Europe réunie, met werken van Telemann, Vivaldi, Bach, Rebel en de Nederlander Unico Wilhelm van Wassenaer. De cd kreeg lovende recensies in binnen- en buitenland, met onder meer vier sterren in de Volkskrant. “A breath of fresh air”, noteerde de recensent van het tijdschrift Fanfare naar aanleiding van het jeugdige en levendige spel dat het ensemble aan de dag legt. De historisch correcte – naar het werk van Couperin verwijzende – titel van de cd doet overigens onvoldoende recht aan de culturele veelzijdigheid van het ensemble, waarvan de leden uit alle hoeken van de wereld afkomstig zijn.

Enthousiast, flexibel en ruimdenkend zijn de drie sleutelwoorden voor de vaak spontaan geformeerde muziekgezelschappen die vanaf de late zestiende eeuw in Duitsland floreerden onder de naam Collegium Musicum. Deze eigenschappen gelden ook voor Collegium Musicum Den Haag (CMDH), al bestaat dit ensemble uitsluitend uit beroepsmusici. Sinds de oprichting in 2006 brengen de leden in wisselende bezetting bekende en minder bekende werken uit de zeventiende en achttiende eeuw. CMDH, dat vanaf de klavecimbel geleid wordt door Claudio Ribeiro, gebruikt musicologisch onderzoek en historische instrumenten om spannende interpretaties tot stand te brengen.

De internationale musici die tijdens dit concert optreden zijn: Inês d’Avena (blokfluit), Peter Tabori (barokhobo), Kayo Saito (barokviool), Ania Katynska (barokcello) en Claudio Ribeiro (klavecimbel).

Het concert op zondagmiddag 28 oktober begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen.