klik op de aankondiging of foto voor een video op Youtube

 

Op zondag 17 juni geeft Gerard Legierse, organist van de Bonifatiuskerk, een orgelconcert.
Wij hoeven hem natuurlijk verder niet voor te stellen, wel is het interessant om te weten, dat hij  de eerste lessen kreeg van Ton Vijverberg. Hij studeerde daarna aan het Rotterdams Conservatorium de hoofdvakken orgel en piano resp. bij André Verwoerd en Elly Salomé. In 1977 en 1980 sloot hij deze studies af met het behalen van de beide diploma’s. Vervolgens studeerde hij hoofdvak koordirectie bij Barend Schuurman aldaar. In 1979 behaalde hij het solistendiploma “met onderscheiding”.
In 1989 studeerde hij aan het Conservatoire National de Région de Paris interpretatie en improvisatie bij MarieLouise Jaquet en Jean Langlais, welke studie hij afsloot met “une medaille d’or”. Aan dit Conservatoire behaalde hij in 1991 de “Prix d’Excellence”. Daarmee behoort hij tot de laatste leerlingen van Jean Langlais. Hij concerteert regelmatig in binnen- en buitenland en verzorgde vele malen orgelbespelingen voor de radio. Als orgel- en pianodocent is hij werkzaam aan de Noordbrabantse muziekschool “Amadeus”.
Sinds oktober 2004 is hij als organist verbonden aan de H. Bonifatiuskerk is hij dirigent van de schola en het parochieel gemengd koor “Gloria Deo”.
Op het programma staan werken van beroemde componisten, o.a.: J.S. Bach de “Dorische toccata”, het 4e orgelconcert van G.F. Handel in een bewerking voor orgel door Marcel Dupré, een sonate van Mendelssohn, een bewerking van het “adagio for strings” van Samuel Barber, vorig jaar nog uitgevoerd door een orkest in onze serie o.l.v. Peter Gaasterland het 3e Choral van César Franck stuk voor stuk werken die uitstekend klinken op het gerestaureerde Kam en v.d. Meulen orgel in de Bonifatiuskerk.
Aanvang 15.00 uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte.