BLAZERSENSEMBLE

I FIATI

o.l.v. Maarten Karres


m.m.v. Kees Schrevel, schrijver en verteller.

 

Het meesterschot

Muziek van Carl Maria von Weber


Verhaal vrij naar Der Freischütz

In de opera Der Freischütz wordt het verhaal verteld van de jonge jager Max die zijn geliefde alleen zal kunnen veroveren als hij zich bewijst als een ware scherpschutter.
Duivelse krachten beloven hem een handje te helpen. Daar hangt echter een prijskaartje aan en, zoals vaker in zulke geschiedenissen, leidt dit tot een strijd tussen goed en kwaad om de ziel van Max.


De typisch romantische opera speelt kort na het einde van de Dertigjarige Oorlog (1648) in Bohemen. De première was in 1821.

Kees Schrevel, schrijver en verteller, zal het verhaal van "Der Freischütz" in een  vrije Nederlandse versie voordragen, afgewisseld met muziek uit de opera "der Freischütz" , uitgevoerd door het blazersensemble I Fiati , o.l.v. Maarten Karres.

Zie ook: www.ifiati.nl

I Fiati, het dubbel blaaskwintet uit Rotterdam

Het ensemble I Fiati (Italiaans voor „de blazers”) is opgericht in 1996. Het debuut van het ensemble was het succesvolle optreden in het Concertgebouw De Doelen, in het kader van het Gergievfestival van dat jaar.

Uitgevoerd werd toen "Symfonies of wind instruments"van Igor Strawinsky.

Behalve werken van Ligeti en Andriessen speelt het ensemble "I fiati"ook serenades van Dvorak en Strauss.

Inmiddels heeft I Fiati diverse optredens in Nederland en het buitenland verzorgd. Zo maakte het ensemble in 2000 een tournee naar Tsjechië, in 2004 naar België en Frankrijk, in 2007 naar Italië en in 2010 naar Duitsland.

De artistieke leiding is in handen van de dirigent Maarten Karres, die als hoboïst deel uit maakte van het Danzikwintet en het Schönberg ensemble.

De toegang is gratis; na afloop is er een deurcollecte.

klik op de aankondiging of foto voor de website