Muziek in de Bonifatius

Op het hoofdorgel (Kam en Van der Meulen 1841 met drie klavieren en pedaal en 40 registers) voert Gerard Legierse werken uit van J.S. Bach, G.F. Händel, J. Zwart, E, Gigout, A. Guilmant en L. Vierne. Dit is een concert in de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’.

Imponerend

Het bijzondere programma op 26 juni geeft een inkijk in de verschillende manieren het instrument te bespelen. Van verschillende composities en componisten biedt het een scala aan klankkleur, variaties en emoties, die de luisteraar zullen imponeren.

Gerard Legierse

Gerard Legierse (1951) is sinds 2004 als vaste organist en dirigent verbonden aan de H. Bonifatiuskerk in Rijswijk. Hij is ook dirigent van de Schola Cantorum, het parochieel gemengd koor Gloria Deo en de koorschool van deze kerk. Legierse studeerde aan het Rotterdams Conservatorium de hoofdvakken orgel en piano. In 1979 behaalde hij het solistendiploma ’met onderscheiding’. In 1989 studeerde Legierse aan het Conservatoire National de Région de Paris interpretatie en improvisatie bij Marie-Louise Jaquet en Jean Langlais. Hij sloot deze studie af met ‘Une medaille d’or’ en behaalde er in 1991 de ‘Prix d’Excellence’. Legierse concerteert regelmatig in binnen- en buitenland en verzorgde vele malen orgelbespelingen voor de radio.

Concertserie

Dit orgelconcert is onderdeel van de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’ aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Het begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen.

Meer informatie over het concert vind u  HIER.

 

Aanvang 15.00 uur.

Het concertuurt een uur.

De toegang is gratis.

Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen in de Lucaszaal.

Het volgende concert "Muziek in beweging" door Anton Doomhein vindt plaats op 17 september.

 

HOME