klik op de aankondiging of foto voor de website 

PROGRAMMA:

-         W. A. Mozart, Kwintet in A Dur, KV 581

-         A. Dvorák, Kwintet in Es Dur, opus 97.

Ine Sinnige-Worm, klarinettiste,

Bieseiland 4,

2285 JS  RIJSWIJK.

Tel/fax 070-3932969/06-53326934.

E-mail: isinnige@xs4all.nl

 

Ine Sinnige-Worm, geboren te Bergeyk (N.Br.), begon op 9-jarige leeftijd met haar klarinetstudie.

In 1979 volgde zij een internationale muziekcursus te Nice bij de Belgische klarinettist Walter Boeykens, bij wie zij later nog diverse privélessen heeft gevolgd. In 1981 startte zij haar conservatoriumopleiding aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij in 1985 het docentendiploma behaalde. Daarna volgde zij de opleiding voor uitvoerend musicus aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij de heer Piet Honingh, (klarinettist Koninklijk Concertgebouw Orkest), welke opleiding zij met succes heeft afgesloten. Vanaf 1981 tot 2005 was zij werkzaam bij de Koninklijke Militaire Kapel te Den Haag, waar zij sedert 1987 de functie van plaatsvervangend concertmeester vervulde, en waarmee zij ook diverse keren als solist heeft opgetreden.

Verder heeft zij regelmatig recitals gegeven, waarvan een aantal in Londen met de Engelse pianist Christopher Langdown en met de Engelse pianiste Helen Leek.

Tevens maakte zij deel uit van het European Chamber Ensemble, een ensemble met wisselende bezetting, waarmee ze regelmatig in het buitenland concerteerde. Zij traden op in Duitsland, Zweden, Engeland en Nederland.

Ook speelt zij regelmatig in diverse andere ensembles, waaronder het Ensemble ANIMA, met Marjan Kuiper, sopraan en Andrew Clark, piano.

In juni 2007 was zij wederom in Zweden om enkele concerten te verzorgen met de Zweedse celliste Petja Svensson en pianiste Karin Haglund.

Zij werkt nu ook samen met het Mariskwartet, waarmee ze dit seizoen o.a. de kwintetten van Johannes Brahms  en C.M. von Weber uitvoert en met de celliste Lotte Beukman en de pianist Andrew Clark, met werken van Beethoven, Brahms, Frühling, Bruch e.a..