KAMERKOOR

AD NOVUM

O.L.V.

PETER van der LEEUW

Kamerkoor Ad Novum verzorgt op 21 april een lenteconcert in de Bonifatiuskerk

Op zondagmiddag 21 april is er weer een bijzonder concert in het kader van de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’. Om 15.00 uur verzorgt het Kamerkoor Ad Novum uit Voorburg een concert met geestelijke koormuziek uit Rusland en wereldlijke liederen van vooral Engelse componisten op het thema ‘Lente’. Op het programma staan werken van Dmytro Bortnianski, Dobri Hristov, Peter Iljitsj Tsjaikovski, Sergei Rachmaninov, Igor Stravinsky, Anton Bruckner, Henry Purcell, Edward Elgar, Ralph Vaughan Williams, Paul Hindemith en Benjamin Britten. Het concert wordt afgesloten met een bewerking van het volkslied ‘Daar was laatst een meisje loos’ van de Nederlandse componist Jetse Bremer.
  
Het in Voorburg gevestigde kamerkoor Ad Novum werd in de zomer van 1986 opgericht en stond 23 jaar lang onder leiding van Ad de Groot. In september 2009 is het koor verder gegaan met dirigent en pianist/organist Patrick Hopper. In januari 2012 heeft Peter van der Leeuw het dirigeerstokje overgenomen. Het koor bestaat uit ruim dertig leden. Het repertoire omvat werken uit alle muzikale perioden; het betreft overwegend a-capella-werken, zowel geestelijke als wereldlijke. Ad Novum verzorgt traditiegetrouw een kerstconcert en een of meer gelegenheidsoptredens in de regio Haaglanden. Begin juli 2011 maakte Ad Novum ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan een vierdaagse reis naar de Engelse stad Canterbury en omgeving, waarvan het hoogtepunt een optreden was in de beroemde kathedraal.

Dirigent Peter van der Leeuw (1981) is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservato­rium in Den Haag met als hoofdvak klassieke zang. Tijdens zijn zangstudie volgde hij tevens directie- en ensemble-leidinglessen bij o.a. Theo Goedhart. Peter van der Leeuw is sinds januari 2012 dirigent van Ad Novum. Daarnaast is hij dirigent van het Haagse project-kamerkoor Chavanon waarmee hij tournees maakte naar Parijs, de Auvergne en Zwitserland.

Op zondagmiddag 15.00 uur in de Bonifatiuskerk staan de volgende werken op het programma:

Anton Bruckner 

Os justi

Dmytro Bortnianski   

Tibie Paiom

Dobri Christov   

Nine Otpushtaeshi

Peter Iljitsj Tsjaikovski  

Dostojno est [uit Chrysostomos Liturgie ]

Sergei Rachmaninov   

Bogoroditse Devo [uit Vespers]

Igor Stravinsky 

Ave Maria

Henry Purcell

If music be the food of love

Edward Elgar   

Weary wind of the west

Ralph Vaughan Williams

The springtime of the year

 

Just as the tide was flowing

 

Wassail song

Paul Hindemith 

Printemps

Jetse Bremer 

Daar was laatst een meisje loos

 

Drie schuintambours

Het concert vindt plaats in het kader van de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’ aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Het begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen.

klik HIER voor het programmaboekje

klik op onderstaande foto voor een korte video