klik op foto hiernaast of hieronder voor de website

DELFTS SYMPHONIE ORKEST

 

PERSBERICHT

Tweede pianoconcert van Rachmaninov in de Bonifatiuskerk

Op zondagmiddag 12 januari voeren 71 musici van het Delfts Symphonie Orkest in de concertserie Muziek in de Bonifatius het pianoconcert nr. 2 van Rachmaninov uit. Het orkest staat onder leiding van Peter van Gaasterland met pianist Juan Zurutuza op de vleugel. Het pianoconcert van de Russische componist Sergej Rachmaninov (1873-1943) is een driedelige compositie voor piano en symfonieorkest. Het pianoconcert nr. 2 geldt als een van de meest succesvolle werken uit het oeuvre van Rachmaninov en behoort samen met het derde pianoconcert tot zijn beste werken voor piano en orkest.

De burgemeester van Rijswijk, de heer M.J. Bezuijen zal om 15.00 uur met een toespraak de inmiddels tiende jaargang van Muziek in de Bonifatius openen. Het Delfts Symphonie Orkest begint dit bijzondere concert met de Ouvertüre zum Trauerspiel ‘Egmont’ van Ludwig van Beethoven.

Peter Gaasterland (1957) vanaf 2004 verbonden als dirigent aan het Delfts Symphonie Orkest is sinds 1991 werkzaam als solo fagottist in het Residentie Orkest. Ook treedt hij op als assistent van de chef-dirigent van dit orkest. Tevens verzorgt Peter Gaasterland sinds 2010 lessen orkestdirectie aan het conservatorium van Zwolle.

De Mexicaanse pianist Juan Zurutuza (1981) begon op vierjarige leeftijd met zijn eerste pianolessen en kwam in 2001 naar Nederland om zijn talent verder te ontwikkelen. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een van meest vooraanstaande jonge pianisten in Nederland.

De toegang tot het concert in de Bonifatiuskerk aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen

Klik HIER voor het programmaboekje. 

 HOME