LA PARENTHESE LYRIQUE

 

Reut Ventorero – Mezzo-soprano

Reut Ventorero werd in de Franse pers geprezen als een «eerlijke en aandoenlijke zangeres met een grote muzikale presentatie ». De internationale Mezzo-sopraan, van oorsprong uit Israel en tegenwoordig woonachtig in Parijs, trad als soliste op onder de dirigeerstok van dirigenten zoals Sir Simon Rattle, Ton Koopman, Leonardo García Alarcón, Ed Spanjaard en anderen.

Reut ging in première met verschillende stukken die voor haar geschreven waren door componisten als Ella-Milch Sheriff en Rajmil Fischman. Zij trad ook op in concertseries en maakte opnames bij de radio met De Nederlandse Bachvereniging, Les Esprits Animaux, The Israeli Kibbutz Orchestra, The Meitar ensemble, Musica Amphion, The New Israeli Vocal Ensemble en The Ra'anana Symphonette Orchestra.

Haar voorstellingen zijn warm ontvangen door het publiek in Israel, Holland, België, Frankrijk, Zwitserland en de V.S. met inbegrip van vooraanstaande zalen zoals het Concertgebouw, Bozar, KKL, Opera Reims, Opera Vichy en anderen.

Zij gaf solo recitals bij Festivals zoals The Lucerne Festival, Utrecht Festival of Early Music, Holland Festival, Eys Musikdagen en de Dag van La Petite Bande. Het repertoire van Reut bevat vooraanstaande werken uit de barok en klassieke tijdperken : oratoria: (Bach, Buxtehude, Haydn, Telemann…), Opera’s (Monteverdi, Haendel, Mozart, Rossini…), alsook een gevarieerd zang repertoire van het 17e eeuwse ‘air de cour’ door romantische liederen en melodiën tot het moderne œuvre, met speciale aandacht voor Hebreeuwse en Ladinische compsities.

Reut werd gekozen om de rol van Euridice in L’Orfeo van Monteverdi te spelen in een  Europese tour op het beroemde Ambronay Festival Academy. Sinds 2012 neemt ze regelmatig deel aan het zomer opera programma van The International Vocal Arts Institute, Tel-Aviv onder de hoede van de artistieke staf van The Metropolitan opera.

In de zomer van 2014 werd ze uitgenodigd als soloist Coro door  Berio and Les Illuminations door Britten uit te voeren, in samenwerking met James Wood en Barbara Hannigen.

Afgestudeerd aan de Jerusalem Academy en het Koninklijk Conservatorium, Den Haag. Reut heeft prijzen ontvangen van de America-Israel Cultural Foundation, The Ronen Foundation, The Israel Vocal Arts Institute en ze heeft de uitmuntende onderscheiding gewonnen van de Buchman-Heiman Foundation.

Haar eerstvolgende projecten bevatten premiere opnames van eigentijdse stukken in Israel en in Berlijn, samenwerking met het ensemble "Le Concert Impromptu" en een vocalisten concours in het prestigieuze Aix-en-Provance Festival in de zomer van 2015.

E-mail: rutavento@gmail.com

https://soundcloud.com/reut-ventorero

 

Emmanuelle Sanglar - Piano

Geboren in Baskenland(Frankrijk) ontdekte Emmanuelle Sanglar de piano op 5-jarige leeftijd.

Ze studeerde toen bij Mw. Ada Labèque, de vroegere assisitente van Marguerite Long. Vanaf die tijd treedt Emmanuelle Sanglar voor publiek op en won talrijke prijzen in diverse internationale concoursen.

Ze begon het CNSM van Parijs op 15-jarige leeftijd, in de klas van Bruno Rigutto, waar ze 2 Eerste Prijzen verwierf (piano en kamermuziek). Emmanuelle Sanglar vervolgt dan in het buitenland haar opleiding aan de "Accademia Pianistica Incontro Col Maestro" van Imola in Italië bij de Russische pianist Leonid Margarius.

Emmanuelle Sanglar ging terug om verder te studeren aan het CNSM van Paris, in de klas van Mw. Anne Grappotte(Vocale Begeleiding), specialiseerde zich in het Franse lied en melodie. Gefascineerd door de wereld van zang, vormde Emmanuelle gedurende verschillende jaren een duo met de tenor Carl Ghazarossian, met wie ze samen de Poulenc Prijs won in de wedstrijd "Tryptique van Paris 2000".

Sinds die tijd treedt ze regelmatig op in concerten in Frankrijk en het buitenland; ze is een begeerd kamermuziek partner, vooral in fluit/piano duo’s. Belangrijke optredens zijn het "Fluitsverdage" festival in Utrecht en verschillende concerten in de "French Flute Convention " waar ze met Jean-Pierre Rampal, Shigenori Kudo, Maxence Larrieu, Clément Dufour, Philippe Bernold and Philippe Pierlot optrad. Ze geeft ook concerten met het beroemde blaas quintet "Le Concert Impromptu", de zangers Carl Ghazarossian, Estelle Kaïque, Elisabeth Moussous and Naoko Matsui.

Een lange samenwerking met de componist Alain Bonardi, leverde het aan haar opgedragen toneelstuk  "Diagonal of the Blue" op, tijdens het Festival "Souffles d'été" in augustus 2012 in Frankrijk.

Parallel aan haar carrière als tolk, steekt Emmanuelle Sanglar veel energie in pedagogie; houder van het hoogste Franse diploma, geeft ze piano les aan het Conservatorium van Cachan . Omdat ze heel graag haar passie voor muziek wilde delen, creëerde en leidde ze van 1998 tot 2012 het festival "Souffles d'été" in Baskenland.

De toegang tot het concert in de Bonifatiuskerk aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen

 HOME