klik op foto hiernaast of hieronder voor de website

DUO PUUR

Duo Puur

‘Een reisje om de wereld’

Op zondagmiddag 17 mei is er weer een bijzonder concert in het kader van de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’ te horen. Om 15.00 uur verzorgt Duo Puur met harpiste Annegreet Rouw en fluitiste Petra van den Dolder  een ‘reisje om de wereld’. Op het programma staan: Entr’acte (Ibert), Sonata da Camera (Flothuis), 12. Fantasie (Telemann), Rêverie (Debussy),  Moderen (Nielsen),  Menuet (Hasselmans), Sonate in G-dur (C. Ph. E. Bach) en Pièce en forme de habanera (Ravel).     

Duo Puur is een kamermuziekduo dat bestaat uit fluitiste Petra van den Dolder en harpiste Annegreet Rouw. Zij ontmoetten elkaar op het conservatorium en treden sinds 2006 samen op. Voor de combinatie van fluit en harp – een klassieke samenklank die prachtig uit de verf komt – zijn veel composities geschreven. Daarnaast schrijven Petra en Annegreet zelf stukken voor andere instrumenten om zodat zij die kunnen uitvoeren.

Het programma van Duo Puur bestaat uit klassieke muziek van bekende en minder bekende componisten van de achttiende eeuw tot nu. Elk stuk wordt ingeleid met enkele wetenswaardigheden over de componist en vaak ook een persoonlijke anekdote. Duo Puur neemt u mee in de wereld van de klassieke muziek zoals u die nog niet kende.

Zie voor meer informatie: www.duopuur.nl

Annegreet Rouw (harpiste)

Annegreet Rouw houdt al haar hele leven van muziek en speelt sinds haar vroege jeugd harp. Haar harpdocente Liedewei Spruit gaf haar het advies om zich op een conservatoriumopleiding te oriënteren. Zodra ze werd aangenomen ging ze er vol voor, en dat doet ze nog steeds.

Naast de conservatoriumlessen volgde Annegreet masterclasses bij bekende harpdocenten uit binnen- en buitenland. Op dit moment krijgt ze les van Han-An Liu, een harpdocente aan de Musikschule für Musik und Tanz in Keulen. “Zij leert mij technisch nog beter te spelen en muziek intenser en bewuster te beleven.”

Annegreet speelt op projectbasis bij verschillende Nederlandse amateur- en professionele symfonie- en harmonieorkesten, zoals het Nederlands Symfonie Orkest, het Van Wassenaer Consort en het Hanze Orkest. Ook speelt ze begeleidingsmuziek voor koren. Daarnaast geeft ze met veel plezier harples. Om de harp meer bekendheid te geven bij jonge kinderen vertelt ze verhalen die ze ondersteunt met harpmuziek. Dit doet ze onder andere in de centrale bibliotheek in Deventer en op basisscholen.

In 2004 haalde Annegreet de finale van het 4e Nederlands Harpconcours, waar zij de tweede prijs kreeg in de categorie Kleine harp.

 


Voor informatie kunt u kijken op
www.annegreetrouw.nl

Petra van den Dolder (fluitiste)

Petra van den Dolder studeerde Onderwijskunde toen zij via een minor de kans kreeg om lessen te volgen aan het conservatorium. Docent Hans Nijman stimuleerde haar om toelating te doen en dat deed ze.

Tijdens en na haar studie heeft Petra lessen gevolgd van veel gerenommeerde fluitisten. Ze bijt zich graag vast in een stuk om het perfect te leren spelen. Nu volgt ze lessen bij Egbert Jan Louwerse, hoofdvakdocent fluit aan het conservatorium in Groningen, die haar juist leert om niet te focussen op techniek. “Het gaat in de muziek om het vertellen van een verhaal en om mijn interpretatie van dat verhaal. Dat kan iemand mooi of niet mooi vinden, maar er is geen sprake van goed of fout. Dankzij dat inzicht kan ik veel vrijer spelen.”

Petra heeft meerdere jaren gespeeld bij het Studenten Harmonie Orkest Twente en heeft ervaring opgedaan bij verschillende (project)orkesten, waaronder het Nederlands Studenten Orkest, koor en orkest I Romantici en het professionele begeleidingsorkest Van Wassenaer Consort. Met genoemde orkesten heeft ze tournees gemaakt naar onder andere Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Slovenië, Finland en Portugal.

Zie voor meer informatie www.petra.vandendolder.eu

Het concert vindt plaats in het kader van de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’ aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Het begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen.

 

 klik op bovenstaande foto voor een korte video