klik op het logo hiernaast of de foto hieronder voor de website

HET NIEUW KLASSIEK COLLECTIEF

In de serie Muziek in de Bonifatius treedt op zondagmiddag 19 april het Nieuw Klassiek Collectief op. Zij voeren werken uit van Gordon Jacob, Johan Sebastian Bach en Sergeij Prokofiev.

Het Nieuw Klassiek Collectief is in oktober 2014 opgericht voor en dóór muzikanten. Het collectief heeft concerten uitgevoerd in Leiden en Amsterdam waaronder de blazersserenade de ‘Gran Partita’ van Mozart. Naast dit werk speelde het collectief ook de Eerste Symfonie van Beethoven. Naast het organiseren van eigen projecten stelt het collectief zich ook ten doel kamermuziekprojecten te organiseren om vergevorderde amateurmuzikanten en (semi) professionele musici de kans te geven zich in een kleiner ensemble verband te ontwikkelen.

Het concert in de Bonifatiuskerk in Rijswijk biedt de muzikanten dan ook het podium om het resultaat van vele repetities te laten horen. Er wordt kamermuziek gespeeld van de Engelsman Gordon Jacob (hobo kwartet), Johann Sebastian Bach (Goldberg-variaties in een bewerking voor viool, altviool en cello van Dmitry Sitkovetsky), en van Sergej Prokofiev (Kwintet opus 39 voor hobo, klarinet, viool, altviool en contrabas). Het is voor de eerste keer dat het collectief dit programma uitvoert.

Dit concert is onderdeel van de serie ‘Muziek in de Bonifatius’ aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Het begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen.

Wilt u alvast enkele geluidsopnames horen, klik dan HIER

 HOME