ORGELCONCERT

GERARD LEGIERSE

Gerard Legierse bespeelt de drie orgels in de Bonifatiuskerk

Op zondagmiddag 21 juni om 15.00 uur kunnen orgelliefhebbers hun hart weer ophalen in de Bonifatiuskerk. In de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’ bespeelt dit keer Gerard Legierse de drie mechanische orgels van deze kerk.

Het concert begint op het Van Vulpenorgel met werken van Sweelinck en Walther (concerto). Daarna verplaatst Gerard Legierse zich naar het transeptorgel voor de uitvoering van de pastorale van Cesar Franck. Vervolgens speelt Gerard Bach: preludium en fuga in C BWV541;  Franck: Pièce heroïque, Guilmant: Lamentation en Widor: uit symphonie VI deel 1 op het Kam en van der Meulenorgel.

Gerard Legierse (1951) is sinds oktober 2004 als vaste organist en dirigent verbonden aan de
H. Bonifatiuskerk in Rijswijk. Hij is ook dirigent van de Schola Cantorum, het parochieel gemengd koor Gloria Deo en de koorschool van deze kerk. Legierse studeerde aan het Rotterdams Con­ser­vatorium de hoofdvakken orgel en piano. In 1979 behaalde hij het solistendiploma "met onderscheiding”. In 1989 studeerde Legierse aan het Conservatoire Natio­nal de Région de Paris interpretatie en improvisatie bij Marie-Louise Jaquet en Jean Langlais. Hij sloot deze studie   af met ‘Une medaille d’or’ en behaalde er in 1991 de ‘Prix d'Excellence’.

Dit bijzondere orgelconcert is onderdeel van de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’ aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Het begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen in de Lucaszaal.

 HOME