klik op het logo hiernaast of de foto hieronder voor de website

HAAGS MATROZENKOOR

9 oktober:

Veelkleurig herfstconcert o.l.v. Wouter Verhage

Concert van het Haags Matrozenkoor in de Bonifatiuskerk

Zondagmiddag 9 oktober belooft weer een heel mooie, muzikale middag te worden in de Rijswijkse Bonifatiuskerk. In de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’ treedt om 15.00 uur het Haags Matrozenkoor op. Op het programma, getiteld ‘Een veelkleurig herfstconcert’, staan werken van  Allegri, Palestrina, Pitoni, Praetorius, Vivaldi, Brahms, Fauré (Requiem) Duruflé en Stanford. Het Matrozenkoor staat onder leiding van Wouter Verhage en Wim Voogd begeleidt op het orgel.

Het Haags Matrozenkoor is in 1928 opgericht. Vanaf 5 jaar kunnen jongens komen zingen bij het koor en vanaf 7 jaar nemen ze dan deel aan echte concerten in binnen- en buitenland. De jongens hebben een drukbezette concertagenda, waarbij de Mattheus Passion voor de hoge stemmen altijd een bijzondere plek inneemt. En het is populair: ieder jaar zijn er weer nieuwe jongens die in het Haags Matrozenkoor willen zingen.   

Dirigent Wouter Verhage (1984) besteedt veel aandacht aan een gedegen zangopleiding, waarbij ook het plezier in zingen belangrijk is. Verhage begon zijn muzikale loopbaan met de studie docent muziek die hij in 2007 afrondde aan het Koninklijk Conservatorium, Den Haag. In september 2011 studeerde hij aan hetzelfde instituut cum laude af voor koordirectie.  Verhage is er vurig van overtuigd, dat de Nederlandse jeugd meer zou moeten zingen. Vanuit dat ideaal zet hij zich al ruim tien jaar in voor kinderen en jongeren op basis- en middelbare scholen. Zo organiseerde hij talloze schoolprojecten rondom klassieke muziek waarin jongeren actief meedoen in productie en zo een unieke podiumervaring opdoen. Voor Operamakers werkt Verhage als docent/dirigent. Ook  brengt hij allochtone leerlingen op ‘zwarte scholen’ in Utrecht en Amsterdam het zingen van klassieke muziek bij. Namens dezelfde Stichting en bij de Nederlandse Opera maakt Verhage opera’s met bovenbouwleerlingen van de middelbare school.

Dit concert is onderdeel van de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’ aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Het begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen.

Voor het programma klik HIER.

 

HOME