19 maart: Korenfestival in Bonifatiuskerk om 750 jaar Kerk in Rijswijk te vieren

Ook de concertserie Muziek in de Bonifatius schenkt aandacht aan het gedenkjaar 750 jaar Kerk in Rijswijk. Op zondag 19 maart verzorgt voor het eerst sinds 750 jaar een vijftal koren van de Rijswijkse kerken gezamenlijk een korenfestival. De koren zijn: Gloria Deo o.l.v. Gerard Legierse, Gerardus Majellakoor o.l.v. Ben van Oosten, Cantemus Cum Corde o.l.v. Philip Meijer, Resonet in Laudibus en Middenkoor Barina, beide o.l.v. Hans Speetjens. De koren zingen individueel en gezamenlijk. De organisten begeleiden elkaars koren.

Om de samenwerking tussen de kerken in Rijswijk te bekrachtigen zingen de koren vijfmaal psalm 150: Looft God in zijn heiligdom. Vijfmaal 150 is 750! Op het programma staan psalm 150 uit het Geneefs Psalter en verder Psalm 150 van  César Franck , Albert de Klerk, Aart de Kort en Antoine Oomen.

Op het programma staan verder religieuze werken uit alle tijden van o.a. Willem Andriessen,  J.S. Bach, Gabriel Fauré, Mendelssohn, John Rutter en Louis Vierne.

De koren sluiten hun concert af met het grootse Alleluja van Händel uit de Messiah.

Dit concert is onderdeel van de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’ aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Het begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen.

Klik HIER voor het prgrammaboekje.

HOME