Voor de website klik op de aankondiging rechts of de foto hieronder

Celloconcert door Hanneke Rouw met pianobegeleiding van Sofia Vasherukis in Bonifatiuskerk

Op zondag 14 oktober verzorgt Hanneke Rouw een celloconcert in de Bonifatiuskerk. Zij speelt de  Sonate in g klein (Opus 19) van Rachmaninoff en de Sonate in a klein (Opus 36) van Grieg voor cello en piano. Sofia Vasheruk begeleidt haar op de piano.

Hanneke Rouw (1987) begon met cello spelen toen ze acht jaar was. Met veel plezier volgde ze lessen bij Rata Kloppenburg, Maria Hol en Ran Varon. Op haar zestiende speelde ze al solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu Het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven.

Sofia Vasherukis (30) begon haar pianostudies in haar vierde levensjaar. Na een half jaar mocht ze naar de pianoklas van prof. Ada Traub aan de Speciale Gnessin Muziekschool voor begaafde kinderen in Moskou. In 2000 won zij een speciale prijs bij de N. Rubinstein Piano Competition in Moskou. In 2003 zette zij haar studie voort aan het Chopin Muziek College in Moskou bij prof. Ksenia Knorre. Tijdens haar studie heeft Sofia deel genomen aan de International Piano Competition for Young Musicians 2004 in Enschede (Nederland) waar ze een derde prijs won. In 2007 heeft Sofia haar studie aan het Chopin College met cum laude diploma afgerond en kon ze  op uitnodiging verder studeren aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede. In 2012 rondde Sofia haar bacheloropleiding  met het hoogst mogelijke cijfer (10) af. In 2014 studeerde zij 'cum laude'' af.

Dit celloconcert met pianobegeleiding is onderdeel van de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’ aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Het begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen.

Voor het programma klik HIER

 

HOME