Voor de website klik op de aankondiging rechts of de foto hieronder

Programma Concert Eric Koevoets

 

Praeludium et Fuga in b BWV 544 

 

Johann Sebastian Bach

 

 

 

1685-1750

 

Uit ‘Clavierübung III’:   

 

Johann Sebastian Bach

 

Kyrie, Gott Vater in Ewigkeit BWV 669 

 

 

 

Christe, aller Welt Trost BWV 670

 

 

 

Kyrie, Gott heiliger Geist BWV 671

 

 

 

Fantasie in f KV 594 

 

Wolfgang Amadeus Mozart

 

 

 

1756-1791

 

Allegretto

 

André Fleury

 

 

 

1903-1995

 

Lamento opus 24   

 

 Marcel Dupré

 

 

 

1886-1971

 

Te lucis ante terminum   

 

Valéry Aubertin

 

Uit Le Livre Ouvert   

 

 (geb. 1970)

 

Sinfonia de la Cantate ‘Wir danken dir’ BWV 29 

 

Johann Sebastian Bach

 

Bewerking voor orgelsolo: Alexandre Guilmant 1837-1911

 

 

 
   

Biografie

Zijn opleiding

Eric Koevoets, geboren in 1967 te Rotterdam, studeerde aan het Rotterdams Conservatorium af in 1991 voor orgel (Docerend en uitvoerend musicus) bij Jet Dubbeldam en voor piano (Docerend musicus) bij Frans van Hoek en in 2002 voor koordirectie bij Barend Schuurman. Hij volgde improvisatielessen bij Arie J. Keijzer en behaalde zijn diploma kerkmuziek ten overstaan van de Commissie Bevoegdheidsverklaringen van de R.K. Kerk. Momenteel bekwaamt hij zich verder in de improvisatiekunst bij Hayo Boerema.

Zijn activiteiten

Vanaf 1990 tot 2006 is Eric Koevoets werkzaam als dirigent-organist in de Sint Antoniuskerk te Dordrecht. Hij beschikt daar over het Pelsorgel uit 1950. Sinds 2006 is hij als dirigent-organist verbonden aan de Sint Lambertuskerk te Rotterdam-Kralingen, waar hij het Maarschalkerweerdorgel uit 1900 bespeelt. Tevens is hij artistiek leider van ‘Venster op muziek in de Lambertus’ en stichting Orgelconcerten Dordrecht.

Hij is als concerterend organist veelvuldig nationaal en internationaal actief. Daarnaast werkt hij mee aan concerten als begeleidend organist en continuospeler.

Hij componeerde diverse werken, waaronder koormuziek, verschillende composities voor sopraan en orgel en orgelwerken.

Sinds 2006 is hij dirigent van Vrouwenkoor La Confiance uit Dordrecht. Tevens is hij dirigent van projectkoor Vocaal Ensemble Distinto, waarmee hij ondermeer de Matthäus Passion heeft uitgevoerd. Hij is 8 jaar als dirigent actief geweest bij het Zevenbergs Vocaal Ensemble.

Tenslotte is hij sinds 1991 als piano- en orgeldocent verbonden aan Muziekonderwijscentrum Dubbelsteyn te Dordrecht, waar hij een uitgebreide lespraktijk heeft.

In de afgelopen jaren zijn van zijn spel vele CD's uitgebracht waaronder een CD-box met de complete orgelwerken van César Franck. Momenteel houdt hij zich intensief bezig met de vertolking van het volledige orgeloeuvre van Johann Sebastian Bach tijdens concerten en CD-opnamen. In het kader hiervan werd in 2016 volume 8 uitgebracht. Daarnaast maakte hij o.m.de CD ‘Voix Céleste’ en een live CD met Symphonie II en Symphonie V van Charles-Marie Widor, beiden gespeeld op het Maarschalkerweerd-orgel van de Sint Lambertuskerk te Rotterdam. Voor meer informatie: www.erickoevoets.nl

 

Voor een geluidsfragment klik HIER

 

HOME