Katharina & Miranda, hobo en harp duo

Romantische werken in de Bonifatiuskerk

Het hobo en harp duo Katherina & Miranda verzorgt op zondagmiddag 17 februari om 15.00 uur een concert in de Bonifatiuskerk aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Met als titel ‘Romantische werken’ staat er op het programma Siciliano (Bach), Rêverie (Debussy), Sonate op. 166 (Saint Saëns), The Moldau (Smetana), Après un rêve (Fauré), Romanze der Giulietta uit de opera "Montecchi e Capuletti" (Bellini) en Ommagio a Bellini (Pasculli).

Het concert vindt plaats in het kader van de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’ aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Het begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen.

   

Katharina en Miranda zijn een professioneel duo en ze zijn elkaar tegen gekomen op het conservatorium in Rotterdam. Ze konden het al gelijk goed met elkaar vinden en na een keer samengespeeld te hebben, waren ze allebei zo enthousiast en het klikte muzikaal zo goed, dat er gelijk het plan kwam om vaker samen te spelen. Katharina en Miranda staan vooral voor het goed uitvoeren van de muziek, zodat alle goede muziek tot zijn recht komt en dat het enthousiasme en speelplezier bij het publiek goed voelbaar is. Hun repertoir is erg veelzijdig, maar de focus ligt op romantische muziek en opera.

 

Miranda heeft net haar bachelor afgerond op het conservatorium van Rotterdam, waar ze harplessen had van Saskia Kingma en als bijvak jazz en improvisatielessen van Rosetty de Ruiter. Verder volgde ze veel kamermuzieklessen en masterclasses van onder andere Anneleen Lenaerts en Sylvain Blassel. Ze treedt regelmatig op in verschillende settingen (kamermuziek, solo, orkest, begeleiding). En heeft verder onder bekende dirigenten in het orkest gespeeld zoals Valery Gergiev.

 

Katharina heeft in Berlijn haar bachelor afgesloten bij Burkhardt Glaetzner en Birgit Schmieder en is erna naar Rotterdam gekomen om daar haar master te doen bij Maarten Dekkers en Ralph van Daal. Vorig jaar heeft ze haar master afgerond. Verder volgde ze veel kamermuzieklessen en masterclasses van onder andere Jean-Louis Capezzali en Jacqes Tys. Ze treedt regelmatig op in verschillende settingen en speelt ook regelmatig met proffessionele orkesten zoals het Radio Filharmonisch Orkest.

 

HOME