Muziek in de Bonifatius

Volgende concert: Zondag 30 oktober 15.00 uur

Pianoduo Symbiosis

Elisabeth Crommelynck en Sander Meersmans spelen vierhandig werken van J.S. Bach/G. Kurtág (Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit), C. Debussy (Six épigraphes antiques L. 139), F. Schubert (Allegro in a “Lebensstürme” D. 947), S. Rachmaninov (Six Morceaux op. 11) en N. Kapustin (Sinfonietta op. 49).

Koninklijk Conservatorium

Elisabeth Crommelynck en Sander Meersmans leerden elkaar kennen aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. In 2015 behaalden ze hun masterdiploma in de muziek, allebei met grote onderscheiding. In 2017 volgden Elisabeth Crommelynck en Sander Meersmans masterclasses kamermuziek aan het Orpheusinstituut in Gent. In de zomer van 2018 namen zij deel aan een masterclass kamermuziek, georganiseerd door de Utrecht Summer School.

Passie voor vierhandig

Hun hechte vriendschap en gedeelde passie voor vierhandige pianomuziek bracht hen samen tot het pianoduo Symbiosis. Sinds 2016 leggen zij zich vol overgave toe op het pianoduorepertoire. Dat zorgde de afgelopen jaren voor een hele reeks aan voorstellingen in België en Nederland met als titels Europiano, Fiesta Slovanica, en Invitation au Voyage en Sonata of a Day.

Antwerpse Academies

Naast hun activiteiten op het podium zijn beide pianisten verbonden aan de Antwerpse Academies: Elisabeth geeft pianoles en initiatie (een mengeling van creatief musiceren en pianoles op een speelse wijze met kinderen van 5 tot 7 jaar) in Deurne en Sander is leraar piano en ‘piano-atelier’ in Borgerhout.

 

Het concert vindt plaats in de H. Bonifatiuskerk aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk.

Aanvang 15.00 uur.

Duurt een uur.

De toegang is gratis.

Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen in de Lucaszaal.

Voor het prorammaboekje klik HIER

HOME