Zondag 21 januari 15.00 uur

Philippe Elan en Gregor Bak

PROGRAMMA:

Het Franse chanson is populairder dan ooit in Nederland! Daarom mag het Franse lied niet ontbreken in de programmering van Muziek in de Bonifatius!  Vanmiddag brengt chansonnier Philippe Elan samen met Gregor Bak een ode aan het Franse lied met de mooiste Franse chansons van grootheden als Jacques Brel, Charles Aznavour, Edith Piaf en Jean Ferrat.

Ga genieten van chansons als Ne me quitte pas, Ma France, La Bohème, Cent mille chansons en La Montagne.

TOELICHTING:

Chansonnier Philippe Elan en pianist, componist en dirigent Gregor Bak kennen elkaar al jaren en werken sinds 2021 muzikaal samen. Ze brengen deze zondagmiddag de mooiste Franse chansons van Brel en Aznavour tot Ferrat en Piaf.

Philippe Elan werd geboren in Gascogne, ZW Frankrijk en is vanaf 1986 in Nederland komen wonen. In dat jaar maakt hij een vliegende start door het chanson concours van de Alliance Française te winnen. Sindsdien is hij een veel geziene vertolker van het Franse chanson, waarmee hij jaar in jaar uit in de theaters is te zien, samen met vaste begeleider Reyer Zwart.

Philippe is vaak te gast in radio- en tv-programma’s waar hij pleitbezorger is van het Franse lied. In de loop van de jaren heeft Philippe 13 albums en 2 Dvd’s uitgebracht. Voor het album ‘Chansons Classiques’ kreeg hij een Edison. Met het Amstel Saxofoon Quartet maakte hij de CD ‘Sax avec Elan’, met het Residentie Orkest het symfonische album ‘Ma France’ en dit jaar kwam zijn laatste CD uit: ‘Enfer et Paradis’.

Gregor Bak heeft na zijn studie muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit in Utrecht gewerkt als docent muziek, pianist, componist en dirigent. Zo was hij sinds 1993 tot afgelopen zomer dirigent van het Oeral Kozakkenkoor.

Vanaf 1992 presenteerde hij voor de NCRV-televisie het klassieke muziekprogramma C-Majeur, waarna hij ook programma’s zoals Schoolstrijd, Thank you for the music en Zo Vader Zo Zoon presenteerde.

Als pianist begeleidt hij o.a. sopraan Francis van Broekhuizen in haar theaterprogramma’s ‘Bij Twijfel Hard Zingen’ en ‘Schandalig mooie opera’ en chansonnier Philippe Elan. Daarnaast is Gregor (muzikaal) dagvoorzitter op congressen en symposia, muzikaal leider van Sing-A-Long’s in het hele land en verzorgt hij de presentatie bij concerten (www.gregorbak.nl.).

Philippe en Gregor kennen elkaar al 30 jaar! In 2021 zijn ze muzikaal gaan samenwerken, optreden en in juni 2021 kwam ‘Les Vacances’ uit, een duet van Philippe met sopraan Francis van Broekhuizen, speciaal voor hen door Gregor geschreven. In augustus jl. gaven ze 2 uitverkochte concerten in het Concertgebouw.